Egy emberként tombolt a közönség a Kozmix és Kocsis Tibor koncertjén szombat délután a Tiszta Szívvel Egyesület és Alapítvány Családi Napján. Az öt helyszínen megtartott rendezvényen több ezren vettek részt.

A Népkerti, a Béke-telepi, a Damjanich utcai, az Európai parki és a Hódtói játszótéren zajlott május 24-én a Tiszta Szívvel Egyesület és Alapítvány Családi Napja. Az öt helyszínen a nap folyamán számos érdekességgel várták a kicsiket és nagyokat, az érdeklődők - a teljesség igénye nélkül - fára mászhattak, tűzoltóautóba, tankba ülhettek, akadálypályán bizonyíthatták ügyességüket, valamint íjászkodhattak is.

A programok 16 óráig tartottak. A Hódtóban - ahol a jó hangulatról Szeri Csaba, a Rádió 7 és a promenad.hu munkatársa gondoskodott -azonban még mondhatni, hogy ekkor indult be igazán az élet. A fellépések sorát a Kiskalász együttes kezdte, a zenekar elsősorban gyermekdalokkal állt a közönség elé.

Azok, akik napközben teljesítettek egy-egy játékos feladatot, azok tallérokat kaptak, amikkel a Kiskalász produkciója után lehetett nyerni. A színpad köré gyűlt tömeg izgatottan kísérte figyelemmel, ahogy Major Zsuzsi, a fő médiatámogató Rádió 7 és promenad.hu megbízott főszerkesztője és Gajdán Bálint, a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ programszervezője kisorsolta a szerencsés számokat. Akinek kedvezett a Fortuna, az kerékpárt, televíziót és okostelefont is nyerhetett.

Ezután a Kozmix robbant a világot jelentő deszkákra. Lányi Lala és Hozsó kiváló hangulatot teremtett. A közönség egy emberként dúdolta a dalszövegeket, magasba lendültek kezek és többször visszatapsolták a fiúkat. Kozmix a házban, Holnapután, Angyal – csak néhány klasszikus, amit élvezhettünk a nézők soraiban.

- Vásárhelyi vagyok, ezért ha itt koncertezem, tulajdonképpen hazajárok. Ilyenkor nagyon szeretem, hogy meglátogatnak az ismerőseim és a barátaim. Egyfajta feltöltődés, ha a településre érkezek – tudtuk meg Lányi Lalától. Az énekes mostanában a munka miatt ritkábban járt a szülővárosába, de mint elmondta, nyáron tuti, hogy Vásárhelyen tölt egy kis időt.

Lalát és Hozsót Major Zsuzsi és Herczeg Sándor, a Rádió 7 marketingvezetője egy kisebb ajándékcsomaggal lepte meg. Ezt követően a Délmagyarország vendégeként Kocsis Tibor koncertezett., aki mindkét albumáról előadott alkotásokat. A fellépésen felcsendültek az Ez az a perc, a Lásd a csodát és az Új holnap című zenék is.

- Nagyon jól éreztem magam. Sok fiatal volt, így elsősorban a pörgős dalokat énekeltem. Szeretem a vásárhelyi közönséget, idén már második alkalommal járok a városban – mondta az X-faktor 2011-es győztese.

Lalánál, Hozsónál és Kocsis Tibornál a produkciók után kígyózó sorok álltak autogrammokért, a zenészek legalább fél órán át dedikáltak.

A Családi Nap nagy sikerrel zárult, a rendezvényre több ezren voltak kíváncsiak.

Átadás dátuma: 2014.05.24.

Kategória: