A Tiszta Szívvel Egyesület az elmúlt tíz évben hat játszóteret adott át – csütörtök délelőtt a legújabbat. Hódmezővásárhelyen a Széchenyi téren óvódások és iskolások csoportjai várták, hogy végre nekilódulhassanak és átvehessék az uralmat az új játékok felett.

Lázárné Megyeri Zita az alapítvány kuratóriumának elnöke tartott megnyitóbeszédet, amiben elmondta, hogy ők is meglepődtek, hogy ismét sikerült a sok - munkájukat támogató felajánlás révén - egy ilyen nagy volumenű, gyerekeket szórakoztató játszóteret átadni. A sikeres projektek, mind- mind azt bizonyítják, hogy van értelme a munkájuknak.

Nem győzik megköszönni a sok támogatást, legyen ez akár az adó 1% felajánlás, akár pénzadomány, akár a játékok lebetonozásához szükséges alapanyag és munkaerő segítség. Ez egy közösségi érdem ismét – folytatja Lázárné Megyeri Zita – mindenki, aki részt vett benne bármilyen formában, az legyen most büszke az elért eredményre.

Az eredmény pedig csillogó, ragyogó arcok a Nádor utcai oviból, akik sprintet futva versenyeztek az új mászókáig vagy hintáig, hogy végre kipróbálhassák. Jelen voltak még az Újvárosi Olvasókör tagjai is, akik pogácsát és üdítőt kínáltak, hiszen a játékban megéhezik, megszomjazik a sok gyerkőc.

A végszó pedig az, hogy vigyázzunk az játékokra, azért, hogy ne csak a mostani, hanem a jövő óvodásai is szép körülmények között és biztonságban játszhassanak.

Átadás dátuma: 2015.09.24.

Kategória: