Vasárnap átadták a felújított és kibővített játszóteret az Európa Parkban. Az új játékok között, amelyet a gyermekek azonnal birtokba vettek, szerepel egy KRESZ-pálya, valamint egy mászóvár is.

Lassan 11 éve fáradozik azon a Tiszta Szívvel Egyesület, hogy a környezetüket jobbá tegyék, segítsék a rászorulókat, mosolyt csaljanak a gyermekek arcára.

Az egyesület idei évre a tervei között szerepelt, hogy a megrongálódott Európa Parki játszóteret felújítják, illetve szinte teljesen átalakítják. Tavasszal kezdődtek meg a munkálatok, a helyszín bejárása, annak eldöntése, mely játékok maradhatnak, melyeket kell feltétlenül lecserélni. A régi elemek közül a hintát és a csúszdát továbbra is igénybe vehetik a kicsik, de számos új elemmel gazdagodott a tér.

Az egyik kuriózum az a gyerekeknek kialakított KRESZ-pálya, amelynek segítségével megtanulhatják a közlekedés szabályait.

A vasárnapi átadó ünnepségen osztatlan sikert aratott ez az elem: ki biciklivel, ki gördeszkával vette birtokba a területet, a szülők pedig a pálya széléről buzdították, látták el jó tanácsokkal a lurkókat.

A másik népszerű játszóeszköz a mászóvár volt. A gyerekek csüngtek, lógtak, kapaszkodtak a hatalmas létesítményről, -re, mindezt mosollyal az arcukon.

Egy harmadik különleges eleme a játszótérnek viszont majd csak ezután fog elkészülni. Az ún. nevezett taposóösvényen különféle anyagokon mehetnek végig a gyerekek (vagy akár a felnőttek), ami egyrészt jó szórakozás lehet, másrészt a lúdtalp kialakulását is segíti megelőzni.

Lázárné Megyeri Zita, a Tiszta Szívvel Egyesület elnöke megnyitó beszédében megköszönte mindazoknak, akik támogatták a kezdeményezést, felajánlásaikkal, munkájukkal segítették, hogy megújulhasson ez a játszótér. Kiemelte, hogy ennek a sok embernek az összefogása nélkül nem sikerült volna mindössze pár hónap alatt létrehozni ezt.

Elismerésként pedig a gyermekek örömtől ragyogó arca szolgált.

Átadás dátuma: 2017.10.04.

Kategória: