Rengeteg munka előzte meg az Ajándék a testnek – Tiszta szívvel elnevezésű rendezvényt, amit hívhatunk I. Jótékonysági Sportnapnak is.

Az ötletgazda Bagi Mátyás, aki nem titkoltan két nagy szerelmét, a sportot és a jótékonykodást szerette volna összegyúrni, megmozgatva ezzel egy egész várost.

Emellé állt oda Varga Anikó, a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ intézményvezetője, illetve nagyon sokan mások is, köztük a Rádió 7 és a Promenád.hu, médiatámogatásával.

A Bagi Mátyás elmondta, hogy a szombati napja izgalommal teli volt, szerette volna, ha minden jól sikerül. Onnantól kezdve viszont, hogy fellépett a színpadra, és levezényelte az első edzést, ami egy cross training „light” volt, minden izgalma elmúlt, hiszen látta a rengeteg arcon a mosolyt, hogy jól érzik magukat.

Ezt a jókedvet mi is tapasztaltuk. Borsos Nóra például egy egész klubnyi csapattal érkezett, és annyira feldobódtak az edzés közben, hogy összekapaszkodva ropták a szirtakit.

Az órák közti szünetekben a Feel Good Dance Company táncosai szórakoztatta a közönséget, de a tagok többsége az edzésekre is beállt.

A műsorvezető Szeri Csaba, a Rádió 7 munkatársa volt, a rendezvényt hivatalosan nem ő, hanem Juhász Tünde, Csongrád megye kormánymegbízottja nyitotta meg.

Ezen túlmenően pedig a bemelegítésnél segédkezett Kárász Anna, szegedi kajakos világbajnok, akit 2015-ben az év női sportolójának választottak Szegeden.

A sportemberek sora azonban itt nem ért véget, hiszen Bagi Mátyás után Ménesi Helga (Fit World Fitness) vette kezelésbe a csapatot: egy jó kis alakformáló aerobickal készítette fel az ünnepekre a megjelent hölgyeket, urakat. Illetve gyerkőcöket, hiszen akadt belőlük is szép számmal, legkisebb épp, hogy a járás képességének birtokában szállt ringbe a Balog Imsi Sportcsarnokban.

Végezetül a nyújtás sem maradhatott le: Csanádi Anita (Everfit) egy professzionális strechinggel gondoskodott arról, hogy mindenki egészségesebben térjen haza.

A záróakkordot pedig az jelentette, amikor Bagi Mátyás átadta a közösen összemozgott pénzösszeget (szimbolikusan egy szív formájában) Lázárné Megyeri Zitának, a Tiszta Szívvel Egyesület elnökének. A több mint százezer forintból az Európa Park játszóterét újítják fel, valamint Mezővári új óvodájának felszerelésébe is hozzá szeretne az egyesület járulni. Az elnökasszony hatalmas dologként értékelte az adományt: „Ez egy nagy ajándék. Köszönjük szépen!”

Nagyon sokan gyűltek össze: nemcsak sportra szomjazók, hanem nézők is. Folytatása, a szervezők elmondása szerint, biztosan lesz. Szükség is lesz rá az ünnepek alatt felszedett kilók ledolgozása végett… Csak győzzük kivárni!

promenad.hu 2016.06.02.