Jótékonykodni egész évben nemes, szép dolog, karácsonykor pedig hatványozottabban van jelen. Bagi Mátyás funkcionális tréner élete a sport, ezt kombinálta össze most az adakozás gesztusával: egy jótékonysági sportnap gondolata fogalmazódott meg a fejében. A gondolatot hamarosan tett követte, ehhez azonban nagyon nagy segítséget nyújtott Varga Anikó és az általa igazgatott Bessenyei Ferenc Művelődési Központ. Közösen eljutottak a Tiszta Szívvel Egyesülethez, hozzájuk jut majd el – ér rajtuk keresztül a nemes célhoz, a hódmezővásárhelyi Európa Park felújításáig – a sportnapon befolyó összeg.

Mások megsegítése mellett magunkért is tehetünk december 19-én, szombaton a Balog Imsi Sportcsarnokban, hiszen három tréner óráján vehetünk részt. Bagi Mátyás bemelegítő edzése után Ménesi Helga, a szegedi Fit World Fitness oktatója egy alakformáló aerobic foglalkozással készül, és az egészet egy stretching, azaz nyújtó gyakorlat zárja Csanádi Anitával, aki a szegedi Ever Fit stúdióból érkezik. A műsorban lelepleztük a meglepetés vendéget is, aki Kárász Anna szegedi kajakos lesz.

A vendégeink megnyugtattak mindenkit, nem kell professzionális sportolónak lennünk, hogy részt vegyünk a rendezvényen. Elég, ha kényelmes ruhát viszünk magunkkal, és ne feledkezzünk el a törölközőről!

December 19-én, szombaton a Balog Imsi Sportcsarnokban 15 órától sor kerül az első jótékonysági sportnapra. A szervezők remélik, hagyomány lesz belőle.

promenad.hu 2016.06.02.