A hódmezővásárhelyi Tiszta Szívvel Egyesület a tavalyi évben sem tétlenkedett, ennek eredménye programokban és felújított játszótérben mutatkozott meg. Az idei év első rendezvénye is hamarosan elérkezik, ami egy jótékonysági koncert lesz Vastag Csaba részvételével, illetve természetesen jó néhány tervük is van már az idei évet tekintve. Erről Molnárné Dobsa Magdolnával, az egyesület tagjával beszélgettünk a Napraforgó magazinban.

Jó szívvel számolhatnak be az egyesület tagjai a tavalyi eredményekről, hiszen sok programot szerveztek mind a gyerekeknek, mind pedig a felnőtteknek. Májusban a gyereknapon közel 600 lurkó vett részt a BFMK-ban, ahol két előadást is kellett tartani, mert a város összes nagycsoportos óvodása résztvevője volt az ünnepnek.

Nyár elején átadták a felújított Európa parki játszóteret, így gazdagodott Kresz-pályával, lengőhintával és szív alakú területen kialakított mezítlábas taposóval is a tér. Egy jótékonysági sportnapot is szerveztek a Balogh Imsi Sportcsarnokban Bagi Mátyás funkcionális tréner vezetésével. Ismét megszervezték a karácsonyi rajzpályázatukat és az ünnep közeledtével, adventi koncerttel köszönték meg támogatóiknak a segítséget.

Az idei tervek között szerepel további játszóterek bővítése és felújítása, illetve a rendszeres programokat is szeretnék megtartani. Ennek első állomása az a jótékonysági koncert, melyen Vastag Csaba énekes lép majd fel március harmadikán a Balogh Imsi Sportcsarnokban. „Beszéltük az egyesület hölgy tagjaival, hogy meg kellene szólítani Vásárhely fiatalságát is, és e célból jött létre ez a koncert” – mondta el a műsorban Molnárné Dobsa Magdolna. Találkoztak elképzeléseik, hiszen a Fonogram-díjas énekeshez is közel áll az adakozás, és van egy saját alapítványa is. Vastag Csabától telefonon megtudtuk, családias koncertre készül Hódmezővásárhelyen, ahova zenekarával fog érkezni, akikkel közösen a már jól ismert dalokból és új szerzeményekből is adnak elő. Őket a vásárhelyi hét tagú PopArt együttes előzi meg, akik a 70-es évektől napjainkig fogják a legjobb slágereket játszani.

Úszótanfolyamot is indítanak majd a nyári szünetben Bán Sándor vezetésével, melyen közel 40 gyermek szokott részt venni, illetve márciustól újra elindulhat a város általános iskoláiban az első és második osztályos diákok élelmezését elősegítő, „Hétvégén is legyen kenyér az asztalon” program. Arról, hogy lehet ennek részese valamely gyerkőc, azt az adott intézmény pedagógusainak ajánlása alapján határozzák meg.

Szentpéteri Csilla zongoraművésztől is felajánlást kapott az egyesület, így hamarosan az ő koncertjét is élvezhetjük Vásárhelyen. Nagy Attila szobrászművész, Hódmezővásárhely szülöttje pedig felajánlott egy gyermekekhez közelálló, beltéren elhelyezhető művet, melynek közösen keresnek helyet.

Támogathatja adója 1% -ával is a Tiszta Szívvel Egyesület és Alapítványt. Adószámuk: 184 76 198-1-06
Számlaszámuk: 12068009-00134219-00100009 (Raiffeisen Bank)

2017.04.11.