Pénteken a hódmezővásárhelyi Tiszta Szívvel Egyesület és Alapítvány szervezett jótékonysági koncertet, amelyen Vastag Csaba volt a sztárfellépő. A Balogh Imsi Sportcsarnok közönségét szinte percek alatt mozgásra ösztökélte az előadó.

A Tiszta Szívvel Egyesület és Alapítvány fennállása óta elsődleges feladata a gyermekek megsegítése. Számos játszótér felújítása, illetve létrehozása fűződik a nevükhöz. Legutóbb az Európa Parkban találhatót alakították át.

Jelen jótékonysági koncert célja is, hogy a befolyt összegből egy újabb álmot valósítsanak meg, mégpedig vagy a tarjáni, vagy a kishomoki városrészben tervezik az új játszótér kialakítását. „Amikor 2005-ben megalakult az egyesület az volt a célunk, hogy megpróbáljunk a gyermekeink számára egy élhetőbb teremteni. A játszótér a totyogótól egészen a serdülőkorúig érintheti a gyermekeket, szabadlevegőn vannak, mozognak, játszanak, azaz több oldalról meg tudjuk támogatni gyermekeink egészséges fejlődését egy-egy játszótér kialakításával” – fogalmazott dr. Mekkel Gabriella, a Tiszta Szívvel Egyesület tagja.

A koncerten elsőként a PopArt nevű formáció lépett fel. A vásárhelyi banda zenei repertoárját a ’60-as, ’70-es évek slágerei adják, amely a pénteki rendezvényen kellemes felvezetésül szolgált Vastag Csaba előtt.

A közönség soraiban már a PopArt előadása alatt rendre felfedezhetőek voltak a lábukkal doboló, tapsoló, a zenét teljesen átélők tábora.

Ahogy azonban Vastag Csaba énekes felment a színpadra, a közönség egy része teljes eksztázisban tört ki, hiszen nemcsak műkedvelők, hanem igazi rajongók is akadtak a Balogh Imsiben.

Például Lévai Ágnes személyében, aki 2009 óta, az első Vastag Csaba-koncertje óta rajong az énekesért. Ágit egyből megfogta a kellemes hangzás, a megkapó dallamok. A vásárhelyi lány a mostani koncerten ismerkedett meg Borostyán Judittal, aki Egerből érkezett. Judit kifejezetten Vastag Csaba miatt jött Vásárhelyre. Ez már neki a 282. Vastag Csaba-koncertje, amiből sejthető, mennyire szereti az énekest, bár Judit hozzátette, az igazán elszántak 500 körülnél tartanak már.

Vastag Csaba egy remek hangulatú koncerttel hálálta meg a közönség szeretetét. Nem kellett sok idő hozzá, hogy az egyébként ülő koncert átalakuljon a színpad előtt csápolós verzióvá. A közönséggel szinte azonnal megtalálta a hangot az előadó, így valószínűleg a sokat látott rajongók sem csalódtak.

Az énekes számára is kiemeltek fontos a jótékonykodás – saját alapítvánnyal is rendelkezik –, és igyekszik más alapítványokat is segíteni, olyanokat, amelyeknél tudja, hogy a befolyt összeg oda kerül, ahova tényleg való, ezért mondott igent a Tiszta Szívvel Egyesület és Alapítvány felkérésére is.

A gyerekek segítségnyújtás szempontjából még nagyobb figyelmet élveznek a részemről, hiszen ők nem nagyon tudnak kiállni magukért. Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen körülmények között nőnek fel a gyermekeink. Egy egészséges környezetben felnövő gyermekből nagyobb eséllyel lesz egészséges felnőtt, hogy aztán működő képes egységévé váljon a társadalomnak” – fogalmazta meg gondolatait Vastag Csaba.

promenad.hu 2017.04.11.