Hódmezővásárhely - Április 26-án, szombaton 18 órakor a Tiszta Szívvel Egyesület jótékonysági estjére kerül sor a vásárhelyi Petőfi Sándor Művelődési Központban. A „Jamaicai trombitás" című produkciót az ismert színészpár, Voith Ági és Bodrogi Gyula adja elő.

Bodrogi a magyar színészet egyik legismertebb alakja. A felnőttek közül talán mindenki őriz róla legalább egy emlékképet. A Kossuth-díjas művész diákkorában matematika-fizika szakos tanár szeretett volna lenni, végül mégis a Színház- és Filmművészeti Főiskolára felvételizett, ahol tizenhét fegyelmit kapott, egyszer ki is rúgták, de aztán visszavették.

Bodrogi Gyula és felesége, Voith Ági kapcsolata a bulvársajtó egyik kedvelt témája. A két színművész a hírek szerint mindmáig férj és feleség, noha már harminc éve nem élnek együtt. Mindettől függetlenül viszonyuk teljesen baráti maradt – vasárnaponként szinte mindig együtt ebédelnek.

Szombat este a vásárhelyi közönség szemtanúja lehet, hogy e két legendás színész házastársként (?), barátként és kollégaként miként egészítik ki egymást a színpadon.

delmagyar.hu 2008.04.24.