Hódmezővásárhely - A Tiszta Szívvel Egyesület különleges, egyedülálló játszóteret akar építtetni Vásárhelyen a Damjanich utcai játszótér helyén. A játékokat művészek tervezték, több mint tíz alkotás érkezett a pályázatra. Február 18-án döntenek arról, hogy a tervek közül melyek valósulhatnak meg.

A Tiszta Szívvel Egyesület (ezzel párhuzamosan, azonos célokért és stábbal működik a Tiszta Szívvel Egyesületért Közhasznú Alapítvány) a kedvelt, a szülők és a gyermekek körében is népszerű népkerti játszótér megépítése után újabb nagy dobásra készül Vásárhelyen. A Damjanich utcában a jelenlegi „vasalkotmányokat" váltják le az uniós előírásoknak megfelelő biztonságos és szép játékokra.

Ez a művészek játszótere lesz, ugyanis a Wartha Vince Művészeti Alapítvánnyal, a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületével és a Magyar Formatervezési Tanáccsal közösen írt ki a Tiszta Szívvel Egyesület országos nyílt pályázatot a „kellékek" tervezésére. Az októberi és a decemberi forduló után több mint tíz pályamű maradt állva, a játékokról makett is készült és költségvetést is benyújtottak az alkotók.

Hogy melyekkel játszhatnak majd a gyerekek, azt február 18-án az érintettekkel történt konzultációt követően döntik el – tudtuk meg Lázárné Megyeri Zitától, a Tiszta Szívvel Egyesület alapító tagjától, a kuratórium elnökétől. A létesítmény megépítésére az anyagiakat jótékonysági rendezvényekből, adományokból (az adó egyszázaléka is felajánlható, az adószám: 18475290-1-06, Tiszta Szívvel Egyesület) teremtik elő.

– A tavaly őszi két jótékonysági rendezvényünkből és a karácsonyi vásáron jelenlevő pavilonunkból mintegy másfél millió forint folyt be – mondta Lázárné. – Áprilisban szeretnénk még egy jótékonysági rendezvényt tartani, számítunk a helyi cégek, magánszemélyek adományaira. A népkerti játszótér létrehozásában is sokat segítettek a cégek, magánszemélyek. A játszótérre, amit terveink szerint május végén, a gyermeknapon vehetnek majd birtokba a kicsik, a földmunkákkal, tereprendezéssel együtt mintegy 10 millió forintot szánunk. A pályamunkát és költségvetést benyújtókkal február 18-án lesz még egy nagy „csatánk", áralkunk, ennek sikerességétől, eredményességétől függ, mennyi játék valósulhat meg. Érdekességként megemlíthető, hogy a legolcsóbb 800 ezer, a legdrágább 3 millió forintba kerülne. A pályázók között, információm szerint, két helyi, és két vásárhelyi kötődésű művész is található, neveket a végleges döntés előtt nem mondanék.

A Tiszta Szívvel Egyesület célja, hogy minél több játék megvalósulhasson és minél több korosztály számára nyújthasson kellemes kikapcsolódást a művészek játszótere.

delmagyar.hu 2008.02.06.