Hódmezővásárhely - Ma és holnap is érdekesnek ígérkező program vár a vásárhelyiekre. Ma Koltai Lajos operatőrrel, rendezővel találkozhatnak a helyiek, filmjének vetítésén, holnap pedig a Tiszta Szívvel Egyesület jótékonysági estjén Vitray Tamás, Kállay Bori és Fonyó Barbara lép színpadra.

A mozi, a televízió, és a színpad sztárjaival találkozhatnak ma és holnap a vásárhelyiek. A Mozaik Kamarateremben ma 17 órától vetítik a Sorstalansággal rendezőként is világhírűvé vált Koltai Lajos Este című filmjét. A főszereplő Vanessa Redgrave, de szerepel benne Glenn Close és Meryl Streep is, az eseményen jelen lesz a rendező.

A film különlegessége, hogy Kertész Mihály óta Koltai az első magyar, aki kizárólag amerikai pénzből és amerikai színészekkel forgathatott filmet. A történet egy halálos beteg asszonyról szól, aki búcsúzik az élettől és visszaemlékezik legnagyobb szerelmére.

Koltai Lajossal a bemutatót követően a közönség is találkozhat, beszélgethet. Az alkotó újabb film forgatására készül – ezúttal Magyarországon, a történet Budapest 1944-es ostromától az 1956-os forradalomig tartó tizenkét évet mondja el.

Másnap szintén a Petőfi Művelődési Központ szervezésében a Tiszta Szívvel Egyesület jótékonysági estjének keretében Vitray Tamás, felesége, Kállay Bori és Fonyó Barbara látogat el Vásárhelyre. A PMK színháztermében este 7 órától „vetélkedik egymással" páratlan párosként anya és lánya, az operett és az opera.

Természetesen duettet is énekelnek, míg a legendás televíziós, a férj és nevelőapa, Vitray Tamás műsorvezetőként színes, személyes jellegű sztorikkal, történetekkel gazdagítja az előadást. Arról, hogy miként született meg a családi vállalkozás ötlete és miként valósult meg, korábban így vallott: „Bori megfújta a harsonát, majd nekilátott a szervezésnek. Barbara rendkívüli empátiával érdeklődött. Az oroszlánrész pedig nekem maradt, és bizony néha még üvöltöttem is, ha nem mentek rendben a dolgok."

delmagyar.hu 2007.11.22.